sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Joululomalla Suomessa

Sadetta, loskaa ja luntakin - siitä on tämän talven joululoma tehty. Ja on siinä mukavana lisänä mummolan herkutkin. Hanna-tädin kakkuja ja pipareita, HK:n sinistä ynnä muuta herkkua on tullut popsittua taas oikein olan takaa. Jouluretki alkoi lentomatkalla Brysselistä Helsinkiin, siitä tulimme bussilla Lahteen ja sieltä mummo ja pappa hakivat meidät autolla tänne Suomen kotiin. Joulu vietettiin mummolassa, jossa pappa vie minua kiitettävästi ulos. Olen tutkinut ison tontin joka kulman ja merkannut sen niin tarkasti kuin vain voin. Se on nyt yksinomaan minun reviiriäni. Muilta koirilta on pääsy kielletty! Lunta on tullut sen verran, että voin kieriä siinä ja mennä eteenpäin pylly pystyssä ja pää alhaalla. Se on hauska tapa edetä lumessa, tehdä siihen kuvioita ja puhdistaa samalla turkkia. Eipä tarvitse mennä märkään suihkuun. Lumipesu on minusta huomattavasti miellyttävämpi kuin vesipesu...
Uusi vuosikin sujui minulta oikein mallikkaasti. En pelkää raketteja sitten yhtään tippaa. Ihmettelen vaan sitä, miksi on pakko päästellä sellaisia hirveitä paukkuja koko ajan. Emäntä otti minut mukaan keskiyöllä ilotulitusta katsomaan ja kylläpä siellä oli meteli. Ensi vuonna otan tosin ehkä kuulosuojaimet mukaan. Onkohan mitään koiralle sopivaa mallia?! Minua tietysti ihailtiin silläkin reissulla. Joku sanoi, että onpa siisti koira ja joku toinen sanoi haluavansa kanssa minunlaiseni koiran :)
Tämän tekstin kirjoitin muuten jo joululomalla, mutta emännän ketkale ei ole muistanut julkaista sitä. Väitti muka halunneensa mukaan jotain valokuvia, joita ei sitten ryökäle koskaan saanut ladattua kamerastaan tietokoneelle. Pitää varmaan itse mennä tietokonekurssille. Tai kyllä minä uskoakseni osaisin tietokonetta käyttää ilman kurssejakin - me bulldogithan emme tunnetusti ole mitään eilisen teeren poikia! Pitää varmaan ensi tilassa harjoitella emännän koneella sillä aikaa kun se menee niihin töihinsä ja jättää minut yksin kotiin taloa vartioimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti