sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Tokoa, tohtoreita ja rikkinäisiä niittipantoja

Heips taas kaikki mukavat ystävät! Minä olen täällä nautiskellut Belgian kesän alkamisesta. Välillä on ollut niin kuuma, että emäntä on luullut minun heittävän henkeni. Viikko sitten osallistuimme leikkimieliseen Möllitoko-kisaan. Palkintohan sieltä tietenkin taas tuli. Kaikki osallistujat tosin saivat palkinnot ja pokaalit... Toko-päivä sattui olemaan todella kuuma. Vaikka olimme suurimman osan aikaa varjossa, minä läähätin ja puuskutin ihan hurjasti. Osa puuskutuksesta tietysti johtui muiden koirien näkemisestäkin. Olin niin innoissani, etten meinannut pysyä turkkini sisällä. Siksipä tokokaan ei mennyt ihan putkeen. Kuulin, kun tuomari sanoi seuraamisesta "ihan hyvin meni välillä, mutta vetää niin hirveästi". Ja istumisestahan en ole koskaan perustanut. Sekin osio meni sitten päin prinkkalaa. Kun lopulta kaiken tohinan jälkeen pääsimme autolle, se oli kuin sauna. Ilmastointi pantiin heti päälle, mutta minä olin emännän mielestä silti aivan henkihieverissä. Olen tässä välissä jo täyttänyt 9 kuukauttakin ja alan olla murrosikäinen. Emäntäkin on huomannut sen. Minä haluan itse päättää mitä teen. Minä olen tosi tarkka siitä, että kukaan ei ota mitään suustani. Ja tassuihini ei koske kukaan ellen halua. Emäntä ja muu perhe saa putsata ne lenkin jälkeen, mutta eläinlääkärikin voisi pitää näppinsä erossa. Minut nimittäin raahattiin eilen lääkäriin, kun olin aristellut vasenta takatassuani. Ja eläinlääkäri mittasi lämmönkin - työnsi mokoma kuumemittarin takapuoleeni. Siitä en tykännyt yhtään kuten en myöskään tykännyt hänen lonkka-ja koipitutkimuksistaan. Olisin purrut, jos emäntä ei olisi pitänyt tiukasti kiinni. Ihan turha reissu koko eläinlääkärin luona käynti. Mulla on varmaan vaan lihakset venähtäneet, kun olen hypännyt alas autostamme. Emäntä ei enää anna minun hypätä, vaan nostaa pois ihan kuin jonkun vauvan.
Olemme käyneet usein juoksemassa metsässä. Siellä saan mennä vapaana ja se on tosi kivaa. Yhtä asiaa en kyllä ymmärrä. Siellä oli kerran joku koira, joka yritti purra minua kaulaan. Minä en tajua miksi se sillä lailla. Ei se olisi varmaan uskaltanut, jos sen oma emäntä olisi ollut vieressä. Emäntä oli kuitenkin kauempana, eikä tullut paikalle. Toisen kerran minua yritettiin purra kaulaan eläinkaupassa. Voitteko kuvitella. Siellä oli omistajan koira, joka ärhenteli koko ajan minulle ja yritti purra kaulaan useita kertoja. Emäntäni sanoi ettemme enää ikinä mene tuohon kauppaan. On se minustakin aika kummallista, että asiakasta yritetään purra ja kaupan omistaja on niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Minun hienosta niittipannastani irtosi yksi niittikin siinä hötäkässä. Onneksi emäntä on niin kätevä käsistään, että sai sen ujutettua takaisin.

1 kommentti:

  1. Kuullostaa niin tutulta. Viime kesänä kun olimme koiraystvämme Topin kanssa kesänäyttelyssä, olin aivan varma, että kaveri on saanut lämpöhalvauksen vaikka suurin osa läähätyspuuskutuksesta taisi johtua muiden koirien aiheuttamasta yli-innostuksesta. Ja muutamalla isommalla koiralla on joskus pakonomainen tarve tulla laittamaan näkemänsä ranskis "kuriin" kun heidän mielestään fyysiseltä kooltaan pienempi koira käyttäytyy liian maailmanomistajamaisesti. :)
    Mukavaa kesää teille sinne euroopan helteisiin!

    VastaaPoista